5x inspiratie voor een book journal

Soms lees ik een boek, en wil ik er iets uit onthouden. Een mooie zin, een gedachte die me te binnen schiet, of een inzicht van een personage. Tot nu toe dacht ik: dat onthoud ik wel. Of ik maakte een ezelsoor op de pagina en keek er verder nooit meer in terug. Zonde!

Ik ben gek op mijn bullet journal, dus de keus voor een book journal lag voor de hand. Het internet biedt daar allerlei inspiratie voor, en die deel ik graag met je.

  1. Begin! Ik kocht een notitieboekje, speciaal als book journal. Maar dan? Een leeg notitieboek vind ik een beetje intimiderend. De eerste pagina moet perfect zijn toch? Nee! Gewoon ergens beginnen. 🙂 Weet je niet wat dat ‘ergens’ is? Ik begin mijn reading journal met een lijstje, waarin ik alle boeken opschrijf die ik lees. Makkelijker kan niet!
  2. Bedenk wat je wil opschrijven. Wil je alleen een lijstje met de boeken die je hebt gelezen? Of ook reviews, beoordelingen, of random gedachten erin opschrijven? Ik koos voor een pagina per boek, zodat ik wel van alles kwijt kan, maar niet in mijn enthousiasme het halve boek overschrijf.
  3. Tekenen is leuk! En dat hoeft niet perfect. Maar soms zegt een tekeningetje meer dan woorden.
  4. Pinterest en Instagram zijn een bron van inspiratie! Maar al die prachtige voorbeelden kunnen ook nogal overwhelming zijn. Jouw book journal hóeft niet supermooi en perfect te zijn. Het gaat er vooral om dat jij je gedachten erin kwijt kunt!
  5. Heb je het voornemen om meer te gaan lezen? Leuk! Een book journal is ook een goede plek om je vorderingen bij te houden, of een challenge aan te gaan. Je kunt een doel stellen om in één jaar een bepaald aantal boeken te lezen. Een challenge die ik ook heel leuk vind is de #betterreadschallenge van @theguywiththebook op instagram. Doel is om elke dag te lezen, ook al is het maar 5 pagina’s.

Nog een bonustip: je kunt allerlei book journals vinden. Vooral journals van Moleskine vind ik altijd heel mooi! Maar is dat per se nodig? Nah. Ik kocht de mijne gewoon tijdens het boodschappen doen bij de Appie. 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.