Maybe you should talk to someone / Lori Gottlieb

Alleen al voor de kaft wilde ik dit boek lezen; van dat geel word je toch spontaan vrolijk? En heb je altijd al mee willen kijken in de spreekkamer van de psycholoog – dan is dit jouw boek!

‘Maybe you should talk to someone’ gaat over Lori. Als psycholoog helpt zij dagelijks allerlei mensen met verschillende problemen en achtergronden. Dan komt ze zelf in een persoonlijke crisis. In eerste instantie denkt ze dat wel alleen op te kunnen lossen. Maar na de zoveelste huilbui besluit ze toch psychologische hulp te zoeken. In de spreekkamer van Wendell komt ze erachter dat veel van de vragen waar haar cliënten mee komen, dezelfde vragen zijn als waar zij mee worstelt.

En dat vond ik precies zo leuk aan het boek: uiteindelijk wil iedereen hetzelfde! Hoe verschillend de karakters in het boek ook lijken en hoe groot of hoe klein hun problemen ook lijken te zijn. Mensen blijken allemaal op zoek naar contact met anderen en een basis om op terug te vallen.

Sommigen haalden daarbij het bloed onder mijn nagels vandaan, anderen vond ik dapper en hartverwarmend. Ik was geboeid door de schijnbaar triviale problemen van John, terwijl Julie in de spreekkamer komt met de wetenschap dat ze nog maar kort te leven heeft. Heel mooi hoe al deze personen diepgang krijgen gedurende het verhaal. Steeds kom je weer iets nieuws te weten over de personen. En elk brengt zijn eigen levenswijsheden met zich mee. Een persoonlijk favoriet: ‘failure is part of being human’. Een andere die me bij blijft: ‘Just because she sends you guilt, does not mean you have to accept delivery.’ En zo zijn er nog een aantal die ik direct wil inlijsten.

Kortom: wil je een boek met inkijkjes in de levens van allerlei mensen, dan is ‘maybe you should talk to someone’ beslist een aanrader!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.