Wat ik het afgelopen half jaar gelezen heb

De tijd vliegt! We zijn alweer halverwege het jaar! Een mooi moment om even terug te kijken op de boeken die ik het afgelopen half jaar gelezen heb. Misschien zit er nog iets voor je tussen? 😉

Het mooiste boek
Dat is zonder twijfel Normal People van Sally Rooney. Ik heb genoten van de uitgebreide karakters, met allemaal herkenbare gedachten en gewoontes. En af en toe ook totaal onbegrip voor hun keuzes trouwens. Ga ‘m binnenkort nog eens lezen denk ik 🙂

De grootste tegenvaller
Weken keek ik uit naar het nieuwe deel van Hendrik Groen. De eerste twee vond ik fantastisch en de serie ook, maar het nieuwe boek ‘een kleine verrassing’ kon me eerlijk gezegd niet boeien. Blijkbaar was het leukste deel van de Hendrik Groen reeks de setting van het bejaardenhuis, want dat miste ik in dit boek wel heel erg.

Mijn favoriete karakter
Hierover heb ik wel even getwijfeld. Uiteindelijk kies ik Rita uit ‘maybe you should talk to someone’. In het verhaal komt ze bij haar therapeut (de hoofdpersonage van dit boek) met een deadline: voor haar verjaardag wil ze nut in haar leven hebben, anders wil ze er een einde aan maken. Gedurende het boek maakt ze zóveel vooruitgang. Heerlijk feelgood!

Het beste vervolg
Oké, Hendrik Groen was niet mijn favoriete vervolgverhaal, maar welke dan wel? Het Rosie resultaat van Graeme Simsion! Don blijft een heel leuk karakter, en ik hoop stiekem dat er gauw nóg een boek aan komt.

Favoriete non-fictie
Achteraf gezien heb ik niet zoveel nonfictie gelezen het afgelopen half jaar. Dat wil ik komende tijd wel weer meer gaan doen. Maar er was een non-fictie boek dat ik heel boeiend vond: Educated van Tara Westover. In dit boek vertelt ze over haar jeugd bij haar mormoonse ouders, waarin ze zich voorbereiden op het einde der tijden. Wat een andere wereld: ze gaat niet naar school, maar werkt voor haar ouders, tot ze school ‘ontdekt’ en zo in contact komt met de rest van de wereld. Ik heb het met open mond van verbazing en bewondering voor haar doorzettingsvermogen gelezen.

Tenslotte: ik wist niet in welke categorie deze zou moeten vallen, maar ik heb gisteren ‘There there’ van Tommy Orange uitgelezen, en man wat een boek is dat! Het is geen boek wat je zomaar wegleest, zowel door de thematiek als de enorme hoeveelheid personages, maar het is zooo de moeite waard!

Dat was ‘m! Een half jaar lezen in één blogpost. Wat is jouw favoriete boek van dit half jaar? En wat staat er nog op je lijstje?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.