bookmarks #3

In deze reeks deel ik boeken waar ik naar uit kijk, mijn favoriete podcasts en series/documentaires, en nieuws rondom boeken. Lees je mee? 🙂

Ask again, yes – May Beth Keane
Ask again, yes gaat over twee New Yorkse families. Ze wonen naast elkaar, de mannen zijn collega’s en de kinderen (Kate en Peter) van beide families zijn bevriend. Maar wat er verder achter de voordeur gebeurt, de eenzaamheid van de ene vrouw en de instabiliteit van de ander, zet allerlei gebeurtenissen in gang. Het verhaal gaat ook (of vooral) over de vriendschap tussen Kate en Peter, die later overgaat in liefde. En dat jeugdherinneringen veranderen naarmate de tijd vordert.

It’s not okay to feel blue (and other lies) – Scarlett Curtis
Scarlett Curtis – schrijver en activist achter Feminists don’t wear pink (and other lies)! – heeft een nieuw boek samengesteld! Om het taboe van mentale gezondheidsproblematiek iets meer te doorbreken, verzamelde zij opnieuw essays van een heleboel inspirerende personen. En dit keer dus over mental health. Curtis zelf zegt hierover: “We all have a mental health. I don’t think I quite realised the extent to which that statement is true until I read the incredible essays in this book .” Ik ben dus ook heel benieuwd! Helaas komt het boek pas op 3 oktober uit, dus nog een maandje geduld.. 😉

Americanah – Chimamanda Ngozi Adichie
Ik las afgelopen weekend ‘We should all be feminists’ van deze schrijfster en ik viel helemaal voor haar stijl (de review volgt nog!). Dus ik wil heel graag meer van haar lezen! Om te beginnen met Americanah: een verhaal over een jong, Nigeriaans koppel dat hun land ontvlucht. Het meisje, Ifemelu, vertrekt naar de VS, waar ze ondanks haar succes ook te maken krijgt met racisme. De jongen, Obinze, lukt het niet om ook de VS te bereiken. In eerste instantie leeft hij illegaal in Londen. 15 jaar later is hij echter een succesvol man in een vernieuwd, democratisch Nigeria. En dan ziet hij ook eindelijk Ifemelu weer.

En verder:
– Ik ben de laatste tijd (opnieuw) weer helemaal verslaafd aan de podcast TED Radio Hour. De podcast combineert verschillende TEDtalks rondom een thema. Vandaag luisterde ik bijvoorbeeld Digital Manipulation en dit weekend How to be better, een aflevering die gaat over hoe je beter wordt in onder andere stress managen, gesprekken voeren en het maken van beslissingen. Er zijn ook afleveringen over techniek, wetenschap en meer psychologie.
– Leah Price schreef een boek over boeken! In ‘What we talk about when we talk about books’ bespreekt Price de geschiedenis van boeken. Dat boeken bijvoorbeeld vroeger haast nooit gekocht werden, maar altijd geleend. En dat we lezen nu zien als iets ‘goeds’, maar vroeger werd lezen, en vooral fictie gezien als de oorzaak van allerlei ziektes, zowel lichamelijk als geestelijk. Een Victioraanse bron vertelt over een dame die zoveel romans las tot ze geen redelijkheid meer had en moest worden opgenomen in een inrichting. (bron). Wist je dat?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.